ȘTIAȚI CĂ…
- LIMITARE A UMĂRUL DUMNEAVOASTRĂ VĂ POATE AFECTA MERSUL?
- TIPUL DE ÎNCĂLȚĂMINTE PE CARE ÎL PURTAȚI POATE CONTRIBUI LA DUREREA GĂTULUI?
- DUREREA GENUNCHIULUI POATE SĂ NU FIE O PROBLEMĂ CU GENUNCHIUL?
Reeducarea posturală este o abordare terapeutică care examinează dezechilibrele naturale care apar în corpul uman. La exterior, toți aparem „uniformi” sau simetrici (două brațe, două picioare, doi ochi etc.).. Dimensiunea, amplasarea și funcția organelor, împreună cu dezvoltarea sistemului nervos și utilizarea musculară contribuie la modul de mișcare dominant (de exemplu, dominarea corectă). Aceste modele de mișcare asimetrice, împreună cu obiceiurile individuale sau leziunile duc la stres, încordare și suprasolicitare la nivelul articulațiilor, tendoanelor și mușchilor, iar în timp apar deteriorări și dureri.
Această asimetrie este normală, având în vedere modul în care suntem făcuți. Dacă privești cum oamenii se mișcă în jurul tău, vei vedea mai des oameni stând pe piciorul drept când așteaptă la coadă, purtând o poșetă sau o geantă peste umărul drept, ajungând să deschidă o ușă cu mâna dreaptă, brațul drept se leagănă mai mult decât stânga la mers. Toate acestea sunt întâmplări normale și majoritatea oamenilor fac aceste lucruri și nu acuza niciodată durere.
Problemele apar atunci când acest model devine atât de dominant încât corpul tău nu înțelege cum să desfășori activități în alt mod. Ca urmare, se dezvoltă compensații. Când se amestecă cu timpul, mișcarea repetată sau tensiunea, se dezvoltă durerea.
Tehnicile folosite de terapeuții certificați pentru restaurarea posturală de la HELPMED OVIDIU vă ajută să vă reduceți dependența de modelele dominante de mișcare, să restabiliți poziția articulară adecvată și să vă reinstalați secvențierea musculară și coordonarea în modul de mișcare tridimensională. Această abordare terapeutică a fost eficientă în tratarea multor probleme de la repararea cartilajului la fibromialgie, de la cefalee cronică la dureri de călcâi, de la afectarea șoldului la dureri cronice de spate. Este util în tratarea leziunilor acute, precum și a problemelor care au durat mulți ani.
Prevenirea:
• Educarea posturală a copiilor, adolescenților și adulților;
• Antrenamentul pre si post-natal;
• Igiena posturală (ergonomică);
• Recuperarea după antrenament și activități sportive;
• Gimnastica de întreținere.
Corectări:
• Alinierea vertebrala incorecta, dezechilibre vertebrale: scolioza, hiperlordoza, hipercifoza, rectificarea sau inversia curburilor;
• Umeri înclinați, picior plat;
• Sindroame de durere vertebrală: dureri de gat, torticolis, nevralgii cervicobrahiale, dureri de spate în zona superioară, mediană sau lombară, sciatica, disfuncții sacroiliace, protuzia sau hernierea discurilor, spondilolistezis;
• Umăr blocat, epicondilita.
Avantajele talonetelor ortopedice personalizate
Aceste talonete, obținute prin evaluarea și analizarea profundă a parametrilor biomecanici ai pacientului, au rolul de a oferi:
- protecție împotriva șocurilor la nivelul călcâielor și antepiciorului
- stimulează propriocepția piciorului
- previn localizarea suprasarcinii mai ales la nivelul capului metatarsian
- elimină durerile de călcâie
- previn formarea calozităților pielii
- controlează apariția hallux valgus (monturilor)
- reduc durerile de picioare
- ajută la aliniamentul corect al membrelor inferioare
- îmbunătățesc distribuția greutății corporale
- îmbunătățesc drenajul limfatic
- disipează acțiunea forțelor verticale (spre exemplu gravitația) în direcția pelvisului și a coloanei lombare
- au rezultate excelente în prevenirea durerilor de gleznă, genunchi, în zona lombară sau cea a trohanterului mare
- oferă protecție și confort în timpul activităților sportive sau a celor de rutină
Talonetele ortopedice personalizate – cea mai bună măsură de prevenire a posturii defectuoase
Nu ar trebui să așteptăm să avem dureri de spate, cap, genunchi sau șolduri pentru a ne lua măsuri de protecție. De fapt, corectarea posturii defectuoase în copilărie este mai ușoară decât la maturitate, când poate unele dintre modificările la nivel structural au devenit organice.
HERNIA DE DISC
Durerea era îngrozitoare. Nu puteam să fac nici măcar lucruri simple, cum ar fi să stau la masă cu toată familia, să mă joc cu copiii sau să fac sport zilnic, așa cum făceam de fiecare dată. Chiar și tusea sau strănutul îmi provocau sau intensificau durerea. Chiar și în momentele când nu era atât de intensă, reușise să-mi acapareze orice activitate, să-mi controleze viața.”
Daca ai fost diagnosticat cu hernie de disc și totuși simptomele nu sunt insuportabile, nu neglija tratamentul doar pentru că te simți bine pe moment. Amânarea acestuia duce la complicații, culminând cu dureri cronice, mobilitate afectată sau leziuni permanente.
Scopurile tratamentului herniei de disc sunt ameliorarea durerii și oprirea evoluției afecțiunii. Echipa Help med vine în ajutorul dumneavoastră în tratarea afecțiunilor de la nivelul coloanei.